Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2007

Ένα πρελούδιο για τη Γεωργία Π.

Για να σας εγκλιματίσω με το "Προσεχώς" σκέφτηκα να αναρτήσω το ακόλουθο κέιμενο, απόσπασμα απο το χρονογράφημα Η γειτονιά μας της Soula F.C.
Σκοπός όπως είπα είναι να εισάγω τον αναγνώστη στην πλοκή του δράματος χρησιμοποιώντας το background της ιστορίας.
Ακολουθεί λοιπόν απόσπασμα απο το
4ο κεφάλαιο του βιβλίου.


Κεφάλαιο 4ο:

‘’Της Γεωργίας..το κάγκελο’’

‘’Μια εικόνα,μια γυναίκα,χίλιες λέξεις’’

Η γυναίκα αυτή υπήρξε σταθμός στην ιστορία της ταπεινής,φτωχής πλην τίμιας γειτονιάς μας.Ήρθε και έδωσε λάμψη στις σκοτεινιασμένες καρδιές των γειτόνων.Μας έκανε να ελπίζουμε οτι θα έρθουν καλύτερες μέρες με την παρουσία της να πλαισιώνει το κάδρο μας.[...]
Μέχρι και ο Παπακωνσταντίνου έγραψε τραγούδι για να την εξυμνήσει.Το λατρεμένο ‘ευτυχώς που υπάρχουν πουτάνες’.Ένας στίχος...μια ιστορία μεγαλείου αλλά και πόνου.

Χρόνια πρίν η Γεωργία ζούσε μια ήρεμη,οικογενειακή ζωή,μαζί με τη μικρή της κόρη.Έμεναν σε ένα υπερπολυτελέστατο παγκάκι με όλες τις ανέσεις,μπροστά απο τον άγιο Σπυρίδωνα(μεγάλη η χάρη του)στο λιμάνι του Πειραιά.
Είχε στρωμένη δουλειά αφού είχε πιάσει το καλύτερο πόστο στα σκαλιά του αγίου Σπυρίδωνα για να ζητιανεύει και όλες οι άλλες τη ζηλεύανε για τη θέση της και την ομορφιά της(;;;;)!
‘Η μοίρα όμως έκανε το δικό της κουμάντο’ -που λέει και η Μιμή στη Λασκαρίνα- και η Γεωργία βρέθηκε απο τα ‘σαλόνια’ του αγίου Σπυρίδωνα[...]στα σκαλιά της δικής μας εκκλησίας.Εκεί την περιμάζεψαν τα γνωστά-άγνωστα κακοποιά στοιχεία ‘Μ__ου&Σια Α.Ε’ και της βρήκαν ένα σπίτι για να μπεί και να σταματήσει πλέον να τρώει στο κεφάλι τις κουτσουλιές απο τα περιστέρια που τόσο καιρό της είχαν κάψει το μαλλί.Στην αρχή ήταν μαγκωμένη αλλά στη συνέχεια ξεδίπλωσε όλο το επιχειρηματικό της ταλέντο και μας φανέρωσε το δαιμόνιο μυαλό της σε όλο του το μεγαλείο.Σιγά σιγά αναρριχήθηκε στη ιεραρχία των επαιτών και κατέκτησε επάξια τον τίτλο ‘Her Majesty The Queen of Beggars’[...]
Σε εκδήλωση που έγινε στο πνευματικό κέντρο της εκκλησίας μας, εκλέχθηκε ως ‘η Ζητιάνα της Χρονιάς’ανάμεσα σε άλλες πέντε ισχυρές υποψηφιότητες.

Για να επανέλθουμε στην πραγματικότητα ας αναφέρω οτι όντως είναι ζητιάνα αλλά και πουτάνα.Χα χά!Αστειεύομαι νομίζεις,φτωχέ μου αναγνώστη!ΌΧΙ!!

Η ιστορία έχει ως εξής:η Ζέτα(το χαϊδευτικό της),αφού απέκτησε σπίτι με λέφτα που δίνει η εκκλησία,αφού τρώει τζάμπα και αυτή και το μούλικό της απο το συσσίτιο(επίσης της εκκλησίας)και αφού μαζεύει λεφτά απο τη ζητιανιά στις μαρμάρινες και μεγαλοπρεπείς σκάλες του ναού μας,αποφάσισε να βρεί και extra εισόδημα απο διάφορες δουλειές.Όπως για παράδειγμα να πλένει τις σκάλες της απέναντι πολυκατοικίας[...].Μια δουλεία που μου τη χρωστάει και ας μην το ξέρει,γιατί εγώ είπα στη διαχειρίστρια οτι η Ζέτα ψάχνεί να βρεί κάπου να καθαρίζει.Αλλά τόσο αχάριστος είναι ο κόσμος,που τώρα που έγινε κι αυτή κάποια,αρνείται να μου δώσει αυτό που θέλω όσο τίποτα στον κόσμο.....ένα δικό της αυτόγραφο!!
Αλλά call me ‘αχλάδα’και look behind me!!Έμαθα απο τη Μαρία(διαχειρίστρια),που της το είπε η Φρόσω που της το είπε η ίδια η Ζέτα,οτι πιο παλιά για να βγάλει λεφτά ήτανε πουτάνα!Και τότε αυτομάτως μου γεννήθηκε η αιώνια απορία:ποιός απελπισμένος πήγαινε μαζί της;;;;Καλύτερα να πηδήξεις την τρύπα της μπανιέρας παρά τη Γεωργία!Άλλωστε έχουν σχεδόν το ίδιο μέγεθος(μην αδικούμε και την κακομοίρα τη μπανιέρα!)[...]

Η Γεωργία λοιπόν είναι μια γυναίκα γύρω στα 50, περι τα 120 κιλά, με σάπια δόντια, καμμένο πορτοκαλί μαλλί και με την έκφραση ατόμου που παίρνει αντικαταθλιπτικά(όντως).Και φυσικά μιλάμε για το τρελό IQ.56 στην καλύτερη περίπτωση(διευκρινίζω οτι οι μαϊμούδες έχουν 35, και
πλέον κάτω απο 100 θεωρείσαι μόγγολο.Ο Bush έχει 75!!!)
Οι επιστολές της έχουν ως παραλήπτη τη γειτόνισσα και κολλητή της, Φρόσω...

5 σχόλια:

xipasmenos είπε...

Αχ το alter ego της Μαριας παρθενας που ηταν και άσχημη, fat women can be stars τελικά. Πολύ ωραίο περιμένο να διαβάσω το επομενο κεφάλαιο......

revqueer είπε...

me too!

jg είπε...

και γω που νομιζα οτι οταν σε χεζουν τα περιστερια φερνει τυχη..αντε και γω περιμενω τη συνεχεια! και ξέρω οτι η Φρόσω εχει ρόλο κλειδί/εκπληξη/twist.right?

If...ιγένεια είπε...

Κι εγώ αυτό πίστευα για τα περιστερόσκατα..

Soula είπε...

@xipaki: αχ μη λες alter ego γιατί μου θυμίζει Ρουβά...

@revqueer & xipaki: βρε αυτό ήταν ένα εισαγωγικό απο το Η γειτονιά μας.
Οι επιστολές της Γ.Π και αυτό είναι δύο ξεχωριστά μυθιστορήματα.
Αλλά αφού βλέπω οτι έχει πέραση θα ανεβάσω και άλλα κεφάλαια για να γνωρίσετε και το υπόλοιπο τσίρκο που περιβάλει το σπίτι μου.

@p.o.vOfAG: H Φρόσω είναι απλά η παραλήπτης των γραμμάτων(ούτε καν μιλάει)(ποτέ δεν ξέρεις όμως πώς μπορεί γυρίσει το μάτι του συγγραφέα και να πάρει και η Φρόσω ενεργό ρόλο)

@if-ιγένεια & p.o.vOfAG: αυτό με τα περιστέρια το ξέρω κι εγώ αλλά πέρα απο τύχη σου καίνε και το μαλλί!