Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009

Cheesecake a la Mirela



ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ?

Κρεμα γαλακτος ζαχαροπλαστικης (2 κουτάκια)
Τυρί Φιλαδέλφεια (2 κουτάκια)
Μπισκότα Digestive (ένα μεγάλο κουτι)
Bιτάμ (λίγο)
Ζάχαρη αχνη (λίγες κουταλιές)
Μαρμελάδα της επιλογής μας

ΞΕΚΙΝΑΜΕ!!

Τριβουμε τα digestive στο blender μέχρι να γίνουν ομοιόμορφα ψιχουλάκια. Εγώ βάζω περίπου τα 3/4 της συσκευασίας των 400 γρ, αλλα εξαρτάται απο το μέγεθος του ταψιού και το πόσο χοντρή βάση γουστάρουμε. :P τα ρίχνουμε σε ένα ταψί.

Ρίχνουμε 100-150γρ βιτάμ σε ένα τηγάνι και το βάζουμε στη φωτιά. Μόλις υγροποιηθεί (μερικοί περιμένουν να πάρει και χρωματάκι κιόλας), ρίχνουμε το καυτό βιτάμ στο ταψί και ανακατεύουμε ωστε το βιτάμ να πάει παντού στα digestive και το μείγμα να γίνει ομοιογενές.
Αν ρίχνετε το βιτάμ λίγο-λίγο επειδή δεν είστε σίγουροι για την ποσότητα, ρίχτε τόσο ωστε να "βρέξει" όλα τα ψίχουλα αλλά να μην τα παπαριάσει κιολας!!!


Στρώνουμε το μείγμα λείο-λείο με το κουτάλι και βάζουμε το ταψί για κανα δεκάλεπτο στους 200 βαθμούς. Αν μείνει και 2-3 λεπτά παραπάνω δεν παθαίνει και τίποτα.
Στο τέλος το βγάζουμε, το πιέζουμε με το δάχτυλο να δούμε αν ψήθηκε (μη γίνει και πέτρα όμως, ούτε να αρπάξει!!!) και το αφήνουμε να κρυώσει.

ΌΤΑΝ κρυώσει, πιάνουμε μια λεκανίτσα και ρίχνουμε μέσα το τυρί Φιλαδέλφεια. Πάνω του ρίχνουμε μια γενναιόδωρη ποσότητα ζάχαρη αχνη (αν δεν έχετε αχνη, ρίχτε απλή ζαχαρη στο blender και θα γίνει άχνη!). Λίγες κουταλιές αρκούν, αλλά εγώ ρίχνω παραπάνω. Κατόπιν πιάνουμε το μιξερ και του δίνουμε και καταλαβαίνει! Χτυπάμε αργά με το μίξερ το τυρί με τη ζάχαρη ωστε να παει παντού η ζάχαρη. Όταν γίνει και αυτό...

Πιάνουμε άλλο ένα δοχείο/λεκανάκι. Ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος και αρχίζουμε να τη χτυπάμε στο μίξερ, μέχρι να γίνει κρεμώδης σαν σαντιγύ. Μην το παρακάνετε και κόψει!!!!
Δεν ξέρω πόση ώρα θα το χτυπάτε, εξαρτάται απο την ποιότητα της κρέμας. Έχει τύχει να τη χτυπάω 10-15 λεπτά, έχει τύχει και μισάωρο, οπου είχε κόψει και δεν το ειχα καταλαβει!! Αλλα και με την κομμένη κρέμα μια χαρά βγήκε το γλυκό.


Όταν με το καλό γίνει η σαντιγύ, την χύνουμε στο ίδιο δοχείο με το μείγμα τυροζάχαρης και ανακατεύουμε απαλά με το κουτάλι να απλωθεί ομοιόμορφα.
Τέλος, χύνουμε το τυροκρεμομείγμα μας στο ταψί πάνω απο τη βάση μπισκοότου που έχουμε φτιάξει, και βάζουμε το ταψί στο ψυγείο να πήξει και να κρυώσει.



Όταν περάσουν μερικές ώρες και κρυώσει, ήρθε η ωρα της μαρμελάδας. Επιλέξτε κάποια μαλακιά μαρμελάδα της αρεσκειας σας (κεράσι και φράουλα, όσο κλισέ κι αν είναι, πάντα ταιριάζουν. Εγώ προτιμώ μαρμελάδα βερύκοκο αλλά έχει πλεονέκτημα οτι είναι σπιτική της γιαγιάς μου. Επίσης μπορεί αντί για μαρμελάδα να είναι σοροπιασμένο γλυκό του κουταλιού, αλλά μην το παρακάνετε με αυτό γιατι θα γίνει λιγωτικό) και ρίχτε τη σιγά σιγά πάνω απο το πηγμένο μείγμα και απλώστε τη ομοιόμορφα να κάνει μια λεπτή στρώση.

Το γλυκό είναι έτοιμο. Μπορείτε να το βάλετε στο ψυγείο να πήξει κι άλλο ή να το φάτε επιτόπου.

REJOICE!!!

6 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

Ας είχα αυτό ταψί και θα σου έλεγα αν έμενε μπισκοτάκι στον πάτο..

George Tsitiridis είπε...

ti exete pathei kale me tis sindageS??

mahler76 είπε...

Αντί να καθίσεις να γράψεις τη ΣΚΡΟΦΗΤΕΊΑ ανεβάζεις συνταγές.

chaos_onion είπε...

Μετά τις πολυάριθμες εμφανίσεις του στο facebook, το cheesecake σου έφτασε και στο blogspot. Σε λίγο θα βγαίνει πρώτο result στο google :P

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΙΨΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΚΑΝΕΙ!
ΕΥΓΕ ΚΟΥΚΛΑ ΜΟΥ!
ΑΝΤΕ ΜΗ ΤΑ ΣΠΑΣΩ ΟΛΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ!
ΚΑΛΑ ΘΕΑ ΕΙΣΑΙ ΘΑ ΤΗ ΦΤΙΑΞΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ!

Anelis είπε...

MIAM!