Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Favorite Comics of the 00's!

Πόσο μου αρέσουν οι λίστες!!!
Μετά απο τις ταινίες, σειρά έχουν τα κόμικς, χάρη στην πρωτοβουλία του Manolis Vamvounis και την προσπάθεια που ξεκίνησε για να προσμετρήσει τις ψήφους για τα 20 καλύτερα comics της δεκαετίας!

20. She-Hulk του Dan Slott
H τσουλίτσα ξαδέρφη του Hulk έχει πολλά περισσότερα απο τερατώδη δύναμη στα συν της... όπως για παράδειγμα ένα ολόκληρο πτυχίο στη Νομική! Οι κωμικές περιπέτειές της ενάντια στους σουπερ-κακούς και τα παραθυράκια του νόμου έκαναν για ενα απο τα πιο αξιομνημόνευτα runs για μένα.

19. The Sword των αδερφών Luna
Μια ανάπηρη κοπέλα παρακολουθεί ανήμπορη την οικογένειά της να σφαγιάζεται απο τρεις αγνωστους με θεικές δυνάμεις... και κατόπιν βρίσκει το πανάρχαιο σπαθί που έψαχναν, το οποίο τη φέρνει στο ίδιο επίπεδο με αυτούς. Ακολουθεί χαμός στο ίσωμα επικών διαστάσεων!

18. Sillage των Morvan/Buchet
Sci-Fi Opera με άκρες σε όλα τα είδη κόμικς που μπορούν να προκύψουν; steampunk, fantasy, ότι τραβάει η όρεξή σας! Άντε να βγουν σε μετάφραση και τα πιο πρόσφατα άλμπουμ!

17. Chosen των Millar/Gross
Ένα παιδάκι αρχίζει να υποψιάζεται οτι είναι ο επόμενος Μεσσίας, όταν ένα φορτηγό προσγειώνεται πάνω του κι αυτό δεν παθαίνει τίποτα. Αναρχοβλάσφημες φιλοσοφίες απο τον Mark Millar.

16. Echo του Terry Moore
Μια φωτογράφος που η προσωπική ζωή της οδηγείται σε αδιέξοδο εμπλέκεται σε ένα πυρηνικό δυστήχημα... και γίνεται η νο.1 καταζητούμενη της κυβέρνησης! Θεωρίες συνομωσίας και κοινωνικό δράμα εμπλέκονται άψογα χωρίς να το καταλάβεις!

15. The Ultimates vol.1+2 των Millar/Hitch
Κλασσικό πλέον, η Ultimate βερσιόν των Avengers με αίμα, σπέρμα, πολιτική και πολύυυ σκοτάδι.

14. Suburban Glamour του Jamie McKelvie
Fantasy στοιχεία και υπέρτατο pop culture στυλ σε ένα απο τα πιο ελκυστικά ζωγραφισμένα κόμικ που έχω διαβάσει.

13. Fables του Bill Willingham
Τι θα γινόταν εαν οι χαρακτήρες των παραμυθιών ζούσαν αναμεσά μας... τα πράγματα έχουν αλλάξει απο τις αθώες εποχές που πρωταγωνιστούσαν στη φαντασία μας. Ένα έπος που ακόμα συνεχίζεται, επρόκειτο να γίνει και σειρά απο το ABC.

12. Pride of Baghdad του Brian K Vaughan
Γίνεται μια ιστορία με ζώα που μιλάνε να σου λέει τα πάντα για τη ζωή, τον πόλεμο και το θάνατο, και να σε αφήνει σύξυλο με τη σκληρότητά του? Η απόδειξη εντός αυτού του τόμου.

11. Fell του Warren Ellis
Σκοτεινές αστυνομικές ιστορίες, μαύρη μαυρίλα πλάκωσε, συν ο πιο ανατριχιαστικός guest χαρακτήρας στο πρόσωπο μιας σατανικής καλόγριας που μοιάζει στον Νίξον. :P

10. Scott Pilgrim του Bryan Lee O'MalleyVideo games, manga, alternative μουσική και οι ανασφάλειες μιας ολόκληρης ζωής στην πονεμένη ιστορία του Scott, ο οποίος για να κερδίσει την καρδιά της καλής του θα πρέπει πρώτα να νικήσει σε μονομαχία τους 7 σατανικούς πρώην γκομενούς της :P

9. Empowered του Adam Warren
H πιο ανασφαλής και άχρηστη(?) υπερηρωίδα που έχετε δει, η οποία καταφέρνει πάντα να σκίζεται η στολή της στα πιο σκανδαλώδη σημεία και να καταλήγει φιμωμένη και δεμένη σα σαλαμάκι στα χέρια των κακών.

8. Nextwave: Agents of H.A.T.E. του Warren Ellis
Η πιο ότι νά'ναι, ξεκαρδιστική ομάδα σουπερ ηρώων όλων των εποχών!

7. Runaways του Brian K Vaughan
Έξι παιδιά σουπερ-κακών ενώνουν τις δυνάμεις τους ενάντια στους γονείς τους! Η πιο επική και συγκινητική ιστορία νεανικής επανάστασης που έχει ειπωθεί.

6. New X-Men του Grant Morrisson
Οι X-Men αλλάζουν σελίδα στην ιστορία τους μέσα απο το παράξενο καλειδοσκόπιο του Grant Morisson, ο οποίος τους ξαναπερνά απο όλα τα κομβικά σημεία της καριέρας τους με μια απολαυστικά διαστρεβλωμένη τροπή.

5. Astonishing X- Men του Joss Whedon
...ενώ αντίθετα ο Joss Whedon παραδίδει την πιο απόλυτα κλασσική ιστορία των συμπαθών μεταλλαγμένων και καταφέρνει να πορόσει και να συγκινήσει.

4. X-Factor vol.3 του Peter David
"Χ-Factor: Putting the FUN in disFUNctional" To μόνο τωρινό κόμικ της Marvel που ανυπομονώ να διαβάσω κάθε μήνα.

3. Y: The Last Man του Brian K Vaughan
Ότι και να πω γι αυτό το έπος είναι λίγο... μετά απο μια μυστηριώδη επιδημία που σκότωσε όλους τους άλλους άντρες στη Γη, ο Yorick Brown ξεκινά να βρει την κοπέλα του που ξέμεινε στην άλλη άκρη του κόσμου... και περνά τα πάνδεινα στα χέρια του "αδύναμου" φύλου. :P

2. X-Force / X- Statix των Peter Milligan/Mike Allred
Pop art αριστούργημα, σχολιασμός της διασημότητας και των media, και παράξενοι χαρακτήρες που μας κάνουν να νοιαζόμαστε για τις ρηχές, κακιασμένες τους ζωούλες... αιώνια αγαπημένο!

1. Strangers In Paradise του Terry Moore
Πάνω απο 10 χρόνια και 100 τεύχη, ένα κόμικ-κατάθεση ψυχής που εξιστορεί τη σχέση δυό γυναικών που ακροβατούν ανάμεσα στη φιλία και τον έρωτα. Φιλοσοφία, Ποίηση, δράμα, κωμωδία, τραγωδία, όλα μαζί σε ένα μπλεντερ, σε ένα κόμικ με συνεχείς αλλαγές και σκαμπανεβάσματα και που παράλληλα μένει ίδιο, σαν την ίδια τη ζωή.

4 σχόλια:

Manolis Vamvounis είπε...

eyge k pali eyge! allos enas gia to X-statix kafedaki meta ti psifoforia :p

georgethebeast είπε...

ego pantos millar oute na mou ton dei(ton psifo!!!!)

Raggedy Man είπε...

Fables, Y, αριστουργήματα... τώρα διαβάζω DMZ κι έχω αρρωστήσει... Πόνος μιλάμε... 100 Bullets όχι; Πως και;

Mirela είπε...

Ε, τα πρώτα arcs μου άρεσαν τρομερά... μετά όμως άρχισε να το μπλέκει με τις οργανώσεις, τις συνομωσίες και τα λοιπά και έχασα το μπούσουλα... δε μπορούσα να το παρακλουθήσω πια :P

Άσε που γενικά δε με τραβάει σαν είδος το αστυνομικό urban/gangstah epic οπότε τα χωρίσαμε τα τσανάκια μας...